Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Έκλεισε η τετράδα των ημιτελικών του Champions league


Μετά την Μπαρτσελόνα και την Ίντερ, χθες αναδείχθηκε και το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών του θεσμού. Η Μπάγερν αν και βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ χάνοντας με 3-0, κατάφερε να επιβεβαιώσει την περίφημη φράση του Λίνεκερ "το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζουν όλοι και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί". Έτσι και χθες οι Βαυαροί μπορεί να μην κέρδισαν αλλά κατάφεραν με μία γλυκιά ήττα να περάσουν στην επόμενη φάση μειώνοντας σε 3-2 με τον Άριεν Ρόμπεν να είναι ο άνθρωπος του αγώνα.
Στο άλλο παιχνίδι η Λυών κατέβηκε με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, θέλωντας να διατηρήσει τα κεκτημένα του πρώτου αγώνα(3-1), και το κατάφερε, αν και έπαιξε με την φωτιά αφού από νωρίς οι Γιρονδίνοι είχαν προηγηθεί με το τέρμα που σημείωσε ο συνήθης ύποπτος Σαμάκ. Κατάφερε λοιπόν να διατηρήσει το πλεονέκτημα του πρώτου παιχνιδιού, χάνοντας με 1-0, παρά την απουσία του Λυσάντρο Λόπεζ, που από ότι φάνηκε κόστισε στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας και συμπλήρωσε την τετράδα της διοργάνωσης.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να γίνει μία ιδιαίτερη μνεία στην ποιότητα των παιχνιδιών που είδαμε στην φάση των 8 της διοργάνωσης. Επρόκειτο για πολύ ανοιχτά παιχνίδια με πλούσιο θέαμα, πολλά γκολ και επιθετικό ποδόσφαιρο, με αποκορύφωμα το Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ, το οποίο μας θύμισε τι πραγματικά σημαίνει ποδόσφαιρο και ποια είναι η ουσιαστική μαγεία αυτού του αθλήματος, αυτή που σε καθηλώνει στο σαλόνι πίνοντας μπύρες και τρώγοντας πίτσες...
Άντε και στους 4 τώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου