Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

"Εκρηκτικό" Μουντιάλ...;


Με τρομοκρατική επίθεση σε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής απειλεί η «Αλ Κάιντα». «Πόσο φανταστικό θα ήταν αν στη διάρκεια του αγώνα των ΗΠΑ με την Αγγλία (12/6), που θα μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση, ένα κατάμεστο στάδιο γινόταν άνω κάτω από την έκρηξη μίας βόμβας και ο αριθμός των νεκρών θα έφτανε τις εκατοντάδες, αν το ήθελε και ο Αλάχ;», αναφέρουν μέλη της οργάνωσης σε ιστοσελίδα στο Internet.
Στη λίστα των στόχων της «Αλ Κάιντα» πέρα από τις ΗΠΑ και την Αγγλία είναι οι ομάδες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, καθώς θεωρούνται σταυροφόροι κατά του Ισλάμ. Το μήνυμα των τρομοκρατών απευθύνεται στον ίδιο τον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, τονίζοντας πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που θα μπουν στο γήπεδο δεν θα μπορούν να ανιχνευθούν από την ασφάλεια των γηπέδων. «Όλοι μηχανισμοί ανίχνευσης που θα στείλουν οι Αμερικανοί αφού διαβάσουν αυτό το κείμενο, δεν θα είναι αρκετοί για να βρουν πώς μπήκαν τα εκρηκτικά μέσα στο στάδιο και αυτό για ένα λόγο που θα ανακοινώσουμε σύντομα. Έτσι οι προετοιμασίες σας για το Μουντιάλ πρέπει να αρχίσουν από το μηδέν, έτσι κύριε Μπλάτερ;», καταλήγουν τα μέλη της «Αλ Κάιντα».
Σαν να μην έφταναν λοιπόν οι φόβοι της παγκόσμιας ομοσπονδίας για την εύρυθμη διεξαγωγή του Μουντιάλ σε μία χώρα που η εγκληματικότητα ανθεί πιο εύκολα από τα γαιδουράγκαθα, ήρθε να προστεθεί τώρα και ο τρόμος για χτύπημα από την Αλ Κάιντα. Αναμένεται λοιπόν να μειωθεί ακόμα περισσότερο η προσέλευση τουριστών για την παρακολούθηση της "γιορτής του ποδοσφαίρου" και να μετατραπεί από γιορτή σε χώρο δοκιμών της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας στον τομέα της παρακολούθησης και της καταστολής. Προάγγελο ενός τέτοιου χτυπήματος μπορούμε να πούμε ότι αποτέλεσε και η δολοφονική επίθεση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Τόγκο στο πρόσφατο Copa Africa...
Από ότι φαίνεται μπαίνουν ιδέες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου